Benvinguts al projecte #DIETARIDETRADICIONS
A Lleida unes de les més boniques tradicions és la terra, el camp i la cuina. Que us sembla si entre els joves I la gran edat aconseguim reunir un dietari de tradició de la nostra terra? A més, ens estrenem en realitzar-ho de manera telemàtica, o com moltes persones de la gran edat: “de manera extraterrestre però molt necessària“
El projecte el dividim i el vivim en 3 etapes:
ETAPA 1.
Els joves es posen en contacte amb una de les persones de la gran edat. Se’ls dóna llibertat d’escollir com contactar i sorgeixen idees com enviar una carta per correu postal, enviar un email amb un dibuix o un text, enviar un vídeo de presentació via WhatsApp…. La llibertat d’expressió sorprèn tant als usuaris del CGLleida que es posen les piles per poder retornar la contesta als alumnes de la mateixa manera.
ETAPA 2.
És l’hora de parlar. Com? Ens connectem amb vídeo conferències personalitzades i conversem durant tota la tarda amb el nostre amic/ga jove. Els vincles que es generen en aquesta etapa són sorprenentment especials. Es comparteixen inquietud, s’aprèn la diferencia generacional i ens n’emportem un amic. Amb tota la informació recollida, l’alumne inicia la tercera etapa i l’usuari espera amb ganes d’obertura de les portes per compartir una estona dins de la seva llar amb el nou amic/ga jove.
ETAPA 3.
L’alumne presenta amb plena llibertat creativa el dietari de tradició, fruit d’un vincle intergeneracional, per preservar en la memòria els millers consells de vida.